Ugrás a tartalomra

Magyar Kórházszövetség 2020 évi tavaszi kongresszusa - Részvételi feltételek cégek számára

INFORMÁCIÓK ÉS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK CÉGEK RÉSZÉRE

Általános információk

Örömmel tölt el bennünket, hogy rendezvényünk iránt egyre nagyobb az érdeklődés mind egyéni, mind céges részvétel oldaláról. Ugyanakkor az egyre növekvő létszámú résztvevők vendéglátására (szállás, étkezés) és standterület igények megfelelő színvonalú biztosítására országosan kevés desztináció alkalmas. XXXII. Kongresszusunk helyszínének azért választottuk a Club Tihanyt, mert a több hektáros területen belül rendelkeznek az igényeinknek megfelelő kapacitásokkal. Több évtizede partnereink számára pedig a nosztalgiázásra is remek lehetőséget nyújt, hiszen a Club Tihany évekig helyet biztosított kongresszusunk számára.

A helyszín választásánál fő szempont volt, hogy a kiállítókat és a Jövő Kórháza bemutatót egy területen belül tudjuk elhelyezni, szervesen kapcsolódva a konferencia termekhez. Erre a legalkalmasabbnak a Club Tihanyon belül a nyitott teniszpályákra épített, magas minőséget biztosító kiállítói sátrat találtuk. A sátor fűtéséről, szükség szerint hűtéséről pedig a legkorszerűbb elektromos berendezésekkel gondoskodunk. Az 1500 m2 -es sátor területén belül középen, kör formában helyezkedik majd el a Jövő Kórháza. Központi magjában a műtő, körülötte lévő körcikkekben pedig az egyéb kórházi ellátó egységek. Berendezésében, látványában az általunk elképzelt jövőbeni kórházi működést igyekszünk bemutatni a látogató számára. A bemutató térben az eszközök, berendezések, szolgáltatások működését az ott elhelyezett digitális interaktív eszközökön tervezzük, cégképviselő tartózkodása csak indokolt esetben lehetséges. Az érdeklődő és a látogató közötti közvetlen kapcsolatteremtéssel pedig azt szeretnénk elérni, hogy az üzletkötés lehetősége már a rendezvényen adott legyen. Időpontokra szervezett interaktív programokkal segítjük a látogatottság növelését. A hagyományos kiállítók a Jövő Kórháza bemutató körül helyezkednek el, az eddigi igényeket követve kisebb-nagyobb méretű standterületek biztosításával. A hagyományos kiállítási standokon cégképviselők tartózkodását szükségesnek tartjuk!

Rendezvényünkön való céges megjelenésre többféle lehetőséget is biztosítunk. Azok számára, akik kiemelt megjelenést szeretnének, fő- és kiemelt támogatói csomagot állítottunk össze.

Főtámogatói csomag: 4.000.000.- Ft + ÁFA
Kiemelt támogatói csomag: 2.500.000.- Ft + ÁFA

A támogatói csomag tételei szükség szerint, egyeztetés mellett cserélhetők. A főtámogatók és kiemelt támogatók a kiállítási terület kiválasztásánál és a különböző megjelenéseknél megkülönböztetett figyelemben részesülnek.

A kiállításon való részvételre az alábbi lehetőségeket kínáljuk:

 • Kiállítási terület bérlése: csak a standterületet biztosítjuk, áramkiépítéssel, 1 db asztal, 2 db szék, biztosítás és biztonsági őrzés, területarányosan ingyenes regisztráció.
 • Épített stand bérlése: általunk szerződtetett kivitelező által egységes, igényelt méret szerinti stand építése berendezéssel, 2 kW áram, biztonsági őrzés és területarányos ingyenes regisztráció
 • Jövő Kórháza bemutató: önálló jelentkezés és MKSZ általi megkeresés alapján történhet a részvétel. Diagnosztika, műtő, kórterem, rehabilitáció, skill labor, valamint a háttérszolgáltatást (mosatás, étkeztetés, informatika, gyógyszerellátás, stb.) nyújtó ellátó egységekhez kapcsolódó innovatív, új, egyedi berendezések, eszközök, szolgáltatások kerülhetnek be, kiválasztás az MKSZ szervező bizottsága által történik.

Azoknak a cégeknek, akiknek terméke/eszköze/szolgáltatása kiválasztásra kerül a Jövő Kórháza bemutató területre és emellett a hagyományos kiállítási területen is részt vesznek, területarányos kedvezményeket biztosítunk a támogatás mértékéből.

A kiállításon túl az alábbi céges megjelenések lehetségesek:

 • Hirdetés a kongresszusi Programfüzetben/Magazinban
 • Prospektus, szórólap, jegyzetfüzet/toll/ajándék elhelyezése a kongresszusi táskában
 • Kongresszusi táska támogatása céglogóval
 • Cégelőadás tartása a szekció üléseken
 • Logó, banner elhelyezése a kongresszusi honlapon
 • Molinó, roll-up elhelyezése a konferencia helyszínén
 • Céges videó vetítése a konferencia termekben, kihelyezett kommunikációs eszközökön
 • Hirdetés elhelyezése a kongresszusi applikációban
 • Beléptető kapukon reklám elhelyezése
 • Társasági program támogatása, megbeszélés szerinti reklám lehetőséggel

Fentiek mellett lehetőség van a Magyar Kórházszövetség pártoló tagjai közé lépni, mely különböző kedvezményeket jelent a kiállítási igények tekintetében is. Ennek feltételeiről és az ezzel járó előnyökről igény esetén tájékoztatást nyújtunk.

A kongresszuson résztvevő kiállító/támogató cégeket szeretnénk megjelentetni mind a kongresszusi Programfüzetben, mind honlapunkon. Ehhez a jelentkezési lapon megadott elérhetőségi és kontakt adatokat, valamint a cég részletezett tevékenységi körének leírását, valamint a 2020. január 31-ig megküldött céglogókat használjuk.

Kiállítói információk/feltételek

Kongresszusi honlapunkon folyamatosan frissítjük a foglalt standok helyét, ezzel is megkönnyítve a standhely választását, de ebben segítséget nyújt a mellékelt „standkiosztási térkép” is.

A kiállítói terület/épített stand igénylése a bérelni kívánt terület nagyságának (m2) és típusának (sor, fej vagy sarok), valamint a kiválasztott standhely sorszámának megadásával történik. A standterületek nagyságában való eltérésre csak minimális lehetőség adott kérjük, ezt a választás során mindenképpen vegye figyelembe. A jelentkezési határidőt (2020. január 31.) követően a beérkezett igények és a lehetőségek figyelembe vételével készül el a végleges standtérkép, melyen a standsorszámok az előzetes tervhez képest változhatnak, de a kiállító által választott és a szervezők által visszaigazolt standhely nem változik. Kérjük, jelentkezésekor több standhelyet is jelöljön meg, mert a kiállítási területek kiosztásánál a szervezők a jelentkezések sorrendjét is figyelembe veszik. A jelentkezési lap elküldése előtt kérjük, mindenképpen ellenőrizze honlapunkon az Ön által választott standterület foglaltságát!

A kiállítók részére „kiállítói alapdíj”-at számítunk fel csak terület igénylése vagy egyénileg épített stand esetén. Igény szerint standonként 1 db asztal és 2 db szék biztosítását a Magyar Kórházszövetség bérleti díj felszámítása nélkül vállalja. Kérjük, erre vonatkozó igényét jelölje a jelentkezési lapon.

A szervezőktől igényelt standépítés esetén az „épített stand m2 -enkénti díja kerül felszámításra. A standok alapárának tartalma: 1 db zárható infópult, 1 db fríztartó frízfelirattal (1 színből), 1 db spotlámpa/3m2 , 1 db 3-as elosztó, 1 db asztal, tárgyaló szék területarányosan (4 m2 -nél 1 db, 5-6 m2 -ig 2 db, 7-10 m2 –ig 3 db, 11- 12 m2 -ig 4 db, 13-16 m2 –ig 6 db és 16 m2 fölött 8 db) 1 db szemetes, szőnyegezés. A bérleti díj 2 KW áramigényt tartalmaz, az ezen felüli, valamint a határidőn túli és a helyszínen felmerült áramigények kiépítésének külön költsége van, melyet az igénylőnek kell fizetni!!! Kérjük, az áramigényt minden esetben jelölje meg a jelentkezési lapon!

A kiállítás kivitelezője az egységstandokon felül vállalja egyedi tervezésű és kialakítású standok megépítését is, ill. a standok berendezéséhez bútorok, tárgyak kölcsönzését. A kölcsönözhető bútorok, tárgyak árait külön listában tüntettük fel. Kérjük, a listában kizárólag azokat a bútorokat, tárgyakat jelöljék meg, amelyeket a kiállítói alapdíj, ill. az épített stand ár nem tartalmaz, hiszen ezek a tételek pluszban kerülnek kiszámlázásra. Egyedi tervezésű és kialakítású stand igénye esetén kérjük, a kiállítás kivitelezőjével előzetesen egyeztessen, de a konkrét megrendelést ebben az esetben is a Magyar Kórházszövetség felé szükséges elküldeni. A kiállítást kivitelező cég: Octosys Kft., ügyvezető Czuprik István, elérhető a 06/20/378-4944-es telefonszámon, vagy az info@octosyskft.hu email címen.

A Jövő Kórháza bemutató területen való részvétel igényének bejelentése 2020. január 31-ig történhet. A jelentkezést követően a szervezők megkezdik a személyes egyeztetést a céggel, hogy a bemutatóhoz javasolttermék/eszköz/szolgáltatást megismerhessék. A kiválasztás 2020. február 14-ig megtörténik, ezt követően készülnek el a konkrét látvány- és kiviteli tervek. A véglegesített bemutató tér terveit a résztvevő cégek számára is megküldjük.

Hagyományos kiállítás és egyéb céges megjelenés jelentkezési határidő: 2020. január 31. A jelentkezési lapokat a www.mkszkongresszus.hu honlapon online, emailen vagy postai úton cégszerűen aláírva a Magyar Kórházszövetség titkárságára kérjük eljuttatni. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az online rendszerben küldött jelentkezési lapok azonnal betöltődnek a regisztrációs rendszerbe, így ezek előnyt élveznek az egyéb úton érkező jelentkezési lapokkal szemben. A jelentkezési lapok szabályszerű kitöltése (igény kiválasztása, adatok megadása, cégszerű aláírása) és elküldése megrendelésnek (egyben szerződésnek) minősül. A megrendelést 8 napon belül visszaigazoljuk. Bárminemű módosítást csak írásban fogadunk el. Határidőn túli jelentkezés esetén az adminisztrációs és a tervezési munkálatok miatt 10% felárat számítunk fel. Kérjük, a jelentkezési lapon maximális figyelemmel legyen a kontaktszemély nevének és elérhetőségi adatainak kitöltésére, hogy probléma esetén el tudjuk érni.

Ha a megrendelő a részvételét írásban 2020. február 14. előtt mondja le (lemondás időpontjának az email, vagy postai feladás napja tekintendő), a befizetett díjak 80 %-át visszakapja. 2020. február 14. után feladott lemondás esetén a befizetett díjakat nem áll módunkban visszafizetni. Amennyiben a megrendelt szolgáltatás teljesítése a szervezők kizárólagos hibájából hiúsul meg, úgy a befizetett összeg 2020. május 31-ig 100%-ban visszafizetésre kerül. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kongresszus kezdő időpontjáig ki nem egyenlített számlák esetében a cég részvételét nem engedélyezzük. Esetleges reklamációját a kiállító köteles időben írásban megtenni, hogy a szervezőnek és a kivitelezőnek legyen lehetősége a probléma elhárítására!

Céges előadás: Kizárólag azokat az előadásokat tudjuk beilleszteni a szakmai programunkba, amelyek a meghirdetett szekció ülések témájához szorosan illeszkednek, vagy ahhoz kapcsolódó konkrét témát támogatnak. Ebből adódóan a céges előadásra jelentkezéskor nem csak az előadás címét és az előadó nevét kérjük feltüntetni, hanem az előadás rövid kivonatát is szükséges megküldeni. Leadási határidő: 2020. február 15. A rendezvény sikeres kreditpontos akkreditációjának érdekében a határidőt követően cégelőadást befogadni nem áll módunkban.

A hirdetési anyagok leadási határideje: 2020. február 14. A hirdetéseket a szervezők által megadott formátumok szerint kérjük leadni.

A kongresszusi táskákban elhelyezni kívánt prospektusokat 2020. március 20.-ig kérjük eljuttatni a Magyar Kórházszövetség titkárságára (MKSZ, 1113 Bp., Ibrahim u. 19.) 1000 példányban. Molinók, roll-upok leadási határideje 2020. március 20., (MKSZ). Az ezen határidő után leadott molinók felhelyezését nem tudjuk garantálni. A határidő túllépése nem tekintendő lemondásnak.

Biztonsági őrzés: a kiállítás építésének ideje, ill. a kongresszus időtartama alatt 18.00 órától reggel 08.00 óráig a szervezők által megbízott biztonsági személyzet őrzi a standokon hagyott értékeket.

 • Kiállítás építés: 2020. március 30. 08.00 órától 2020. április 1. 08.00 óráig, ezt követően építeni már nem lehet, a standok rendezésére pedig április 1-én 10.00 óráig van lehetőség!!
 • Jövő Kórháza építés: 2020. március 28-29-én, berendezések fogadása max. március 30-ig
 • Megnyitó: 2020. április 1. 10.30 órakor (VÁLTOZHAT!)
 • Kiállítás bontása, szállítás: 2020. április 3. 12.00 órától-18.00 óráig

Kiállító és támogató (pl. hirdetés, molinó, stb.) cégeink részére a kongresszus látogatásához – a területarányosan járó ingyenes mellett – kedvezményes regisztrációs díjat állapítottunk meg. Azok számára, akik rendezvényünk mindhárom napján jelen lesznek, javasoljuk a regisztrációs csomagot választani, ezzel érhetik el a legkedvezőbb árakat. A kiállításon és a szakmai programon való részvétel regisztrációs díjhoz kötött az alábbiak szerint:

a) Kiállító cégek részére: 2020-ban kiállítóink számára területarányosan biztosítunk ingyenes regisztrációs díjat, ezen felüli résztvevő munkatársak számára a „Támogató cégképviselők kedvezményes regisztrációja” kategóriát kiválasztva lehet regisztrálni.

A területarányos ingyenes, 3 napos regisztrációs kártya az alábbiak szerint értendő:

 • 4-10 m2 -ig 1 db,
 • 11-30 m2 -ig 2 db,
 • 31-50 m2 -ig 3 db,
 • 51-70 m2 -ig 4 db,
 • 71 m2 felett 5 db

Kérjük, a résztvevői jelentkezési lapon megjelölni az ingyenes regisztrációs kártyát igénybe vevő személy nevét.

b) Céges előadók részére:

 • Az előadó az előadása napján díjmentesen vehet részt a kiállításon és a szakmai programon
 • További részvételi lehetőség a cég részéről regisztrációs díj vásárlásával történhet!

c) Hirdetés, molinó és egyéb megjelenés esetén:

 • Kizárólag ezen megjelenési formák megrendelése esetén nem jár ingyenes regisztráció. A cég munkatársainak részvétele a „Támogató cégképviselők kedvezményes regisztrációja” díjfizetés ellenében lehetséges.

A regisztrációs díj nem tartalmazza a szállás, étkezés, társasági programokon való részvétel költségét. A regisztrációs díj tulajdonosa jogosult a szakmai programokon és a kiállításon történő részvételre, kávészünetben a fogyasztásra. A kongresszuson bármilyen programon való részvétel regisztrációs kártya használatához kötött, melynek meglétét a biztonsági személyzet bármikor ellenőrizheti! A regisztrációs kártya minden esetben névre szóló, az más részére át nem ruházható!

Felhívjuk céges partnereink figyelmét, hogy céges igényeik megadása mellett szükséges a rendezvényen résztvevő képviselő(k), munkatársak egyéni regisztrálása is. Ez azt jelenti, hogy a céges igények (kiállítás, hirdetés, egyéb reklám, stb.) megrendelésére szolgál a „Jelentkezési lap cégek részére”, a személyek regisztrálására (pl. kiállítói standon lévő képviselő, munkatárs), és egyéb igényeik megrendelésére pedig a „Jelentkezési lap egyéni résztvevők számára” nyomtatványt vagy online űrlapot kell kitölteni. Regisztráció nélkül a kongresszus, beleértve a kiállítást is, nem látogatható!