Ugrás a tartalomra

Magyar Kórházszövetség 2020 évi tavaszi kongresszusa - Fontos információk

FONTOS INFORMÁCIÓK

A rendezvény címe: Magyar Kórházszövetség XXXII. Kongresszusa

Helyszíne: Club Tihany**** Hotel & Bungalók (8237 Tihany, Rév utca 3.)

Időpont: 2020. április 1-3.
Honlap: mkszkongresszus.hu
Email: mksz@invitel.hu, korhazszovetseg@invitel.hu
Telefon: 06/20/235-0157, 06/20/234-7034
Jelentkezési határidő résztvevőknek: 2020. március 6.
Jelentkezési határidő cégeknek (hagyományos és Jövő Kórháza):          2020. január 31.
Jelentkezés formája:   online a honlapon, emailen a nyomtatott jelentkezési lap beküldésével.

Szálláshelyek

Kongresszusunk vendégei számára Tihanyban és Balatonfüreden kínálunk szálláslehetőségeket. A rendezvény helyszínét biztosító Club Tihany**** hotel épületében 330 szoba áll rendelkezésünkre, standard, superior és apartman típusokban.  A kis előkerttel rendelkező, önálló, téliesített és klimatizált faházakat (bungalókat) leginkább 2-5 fős csoportoknak ajánljuk, de egyénileg is foglalható azok számára, akik a csendes, szép környezetet részesítik előnyben. Tihany területén belül további szálláslehetőségként kínáljuk a rendezvény helyszínétől kis távolságra lévő Hotel Tihany Átrium****, valamint az Aquilo Hotel Panoráma*** különböző szobatípusait (részletes leírás külön oldalon). Azoknak a vendégeinknek, akik a kiemelt színvonalú szálláshelyeket keresik, a kb. 10 perc autózással elérhető, Balatonfüreden lévő Hotel Füred Spa & Conferencia szobáit javasoljuk. Természetesen Balatonfüred és a Club Tihany**** között ingyenes transzferjáratokat biztosítunk.

A teljes rendezvényen való kedvezményesebb részvételhez szolgáltatásonkénti csomagárat is biztosítunk. A Club Tihany**** hotel szobái csak csomagáron vehetők igénybe a rendezvény ideje alatt, a bungalók és az egyéb szálláshelyek 1-1 éjszakára is foglalhatók.  Az általunk kiajánlott szállodák kapacitásait a rendezvény számára kizárólag a szervezőkön, azaz az MKSZ titkárságán keresztül lehet foglalni, közvetlenül a szállodában történő foglalás nem lehetséges!

A szállodákról részletes ismertetést nyújtunk a www.mkszkongresszus.hu/ honlapon.  Kérjük, választása előtt mindenképpen tájékozódjon, hogy elvárásainak leginkább megfelelő szálláshelyet tudjon megjelölni.

A Jelentkezési lap „Rangsor” oszlopában kérjük, jelölje meg a szállodák prioritási szintjét (1-el a leginkább elfogadhatót), hogy a szervezők a szállodák telítettségétől függően, az Ön által meghatározott sorrend szerint tudják a foglalást intézni. A szállodák telítettségét honlapunkon folyamatosan jelezzük, ezért érdemes a jelentkezések előtt mindenképpen tájékozódni a szabad szobakapacitásokról.

Tisztelt Résztvevőink! Rendezvényünkre való jelentkezés (mind a résztvevők, mind a cégek vonatkozásában) kongresszusi honlapunkon online elérhető űrlapok kitöltésével és küldésével történik. (Szükség esetén elfogadjuk az online rendszerből kinyomtatott jelentkezési lapok emailen küldött változatát is!) A rendszer a jelentkezés beérkezéséről automatikus igazolást küld, ennek hiánya a beérkezés hiányát jelenti. Kérjük, ügyeljen az elérhetőségi adatok figyelmes kitöltésére, hogy bármilyen kérdés (pl. kiválasztott, de megtelt szálloda esetén más szálláshelyválasztás) felmerülésekor mielőbb kapcsolatba tudjunk Önnel lépni.

 

A Kongresszus díjai

Kongresszusunk és a kiállítás kizárólag regisztrációs kártya birtokában látogatható. Regisztrációs díjainkat az alábbi kategóriák szerint csoportosítjuk:

Regisztrációs díjak kategóriák szerint:

 • MKSZ fizető tag: A Magyar Kórházszövetség tagjaként 2019. december 31-ig felvételt nyert és tagdíját a jelentkezése napjáig rendezte. Tagnak számít a tagfelvételt nyert kórház minden dolgozója, valamint a pártoló tagok.
 • Egészségügyi dolgozó: Az MKSZ tagkórházain kívül egészségügyi közintézményben (önálló szakrendelő, alapellátás, stb.), szervezetben, hivatalban, dolgozó személy.
 • Cégképviselő: Azon cégek képviselői, akik a rendezvényt céges megjelenés formájában (kiállítás, hirdetés, molinó, előadás, szponzoráció, stb.) nem támogatják.
 • Támogató cégképviselő: Azon cégek munkatársai, akik a rendezvényt támogatják (kiállító, hirdető, és egyéb támogatás).
 • Regisztrációs díj nélküli: Támogató cégek képviselői, munkatársai számára a megrendelt kiállítói terület/épített stand négyzetméter arányában járó ingyenes regisztrációs kártya.

 

A területarányosan adható regisztrációs díj nélküli kártya az alábbiak szerint alakul:

 • 4-10 m2-ig 1 db,
 • 11-30 m2-ig 2 db,
 • 31-50 m2-ig 3 db,
 • 51-70 m2-ig 4 db,
 • 71 m2 felett 5 db

A regisztrációs díjak az alábbiakat tartalmazzák:

A teljes/három napos regisztrációs díj tartalma:

 • a teljes szakmai programon és kiállításon való részvételt,
 • a kongresszusi anyagokat (táska, regisztrációs kártya, stb.),
 • szünetekben kávé- és üdítő fogyasztási lehetőségeket.

A napijegy tartalma:

 • az aktuális napi szakmai programokon és a kiállításon való részvételt,
 • aktuális napra/napokra érvényes regisztrációs kártyát,
 • aktuális napon szünetekben kávé- és üdítő fogyasztási lehetőséget.

A regisztrációs díjakon felüli szolgáltatásokat (szállás, étkezés, társasági programok) a résztvevő által megrendelt és a szervezők által visszaigazolt igényeknek megfelelően teljesítjük.

Kedvezményes határidő:            2020. január  31-ig beérkezett jelentkezésekre vonatkozik.

Normál jelentkezési határidő:   2020. február 1-től március 6-ig történő jelentkezés.

Helyszíni jelentkezés:                  2020. március 7-től, vagy a helyszínen történő jelentkezés.

 

Feláras díjak (határidőn túli jelentkezés esetén): 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztrációs kártyák nyomtatása után (2020. március 6.) és kettőnél több módosítás esetén adminisztrációs költséget számolunk fel!

- Névváltoztatás, módosítás: 2.000 Ft + ÁFA/fő

- 2020. március 6.  utáni jelentkezések esetén a Helyszíni regisztrációs díj kerül felszámításra

2020. március 7. és április 3. között előregisztrációra már nincs lehetőség, regisztrálni már csak a helyszínen lehet!

Április 1-én 14 órai kezdettel tartjuk a Magyar Kórházszövetség közgyűlését, mely zártkörű program az MKSZ tagok számára.  A közgyűlésen résztvevő, szavazati joggal rendelkező képviselők számára az MKSZ kedvezményként nyújtja a teljes (3 napos) regisztrációs díj elengedését, melynek mértéke nem haladhatja meg az intézmény által befizetett éves tagdíj 50%-át. A kedvezmény nem vonatkozik az egynapos regisztrációs díjat igénylőkre és azokra, akik a közgyűlésen regisztráltan nem vesznek részt!  

Étkezés/büféebéd

Rendezvényünk vendégei számára büféebéd elfogyasztását biztosítjuk a Club Tihany**** szálloda épületének földszintjén lévő Old Captain étteremben. A büféebédek befizetésével svédasztalos ebéd és 1 üveg ásványvíz biztosított.

Parkolás és Transzfer

A Club Tihany**** területén belül kizárólag szállóvendégek részére tudunk parkolási lehetőséget biztosítani, ezért kérjük a többi hotelnél elszállásolt vendégeinket, hogy lehetőség szerint az ingyenes transzferjáratainkat használják közlekedésre. További parkolási lehetőség a tihanyi RÉV előtt, mely kb. 250 m-re található a Club Tihany területétől.

A kongresszus résztvevői számára menetrendszerűen közlekedő transzferjáratokat indítunk a Balatonfüreden található Hotel Füred Spa & Conferencia**** szálloda bejáratától indulva, érintve az Aquilo Hotel Panoráma***, valamint a Hotel Tihany Átrium**** épületeit. Utasok hiányában, vagy 1-2 fő esetén a menetrendhez képest 5-10 perc várakozási idővel kell számolni.

Társasági programok

A napi szakmai előadásokon és egészségügyi kiállításon, valamint a Jövő Kórháza interaktív bemutatón túl vendégeink számára mindkét estére közös társasági programot szervezünk, hogy az estéket a finom étkek elfogyasztása mellett kellemes kikapcsolódást nyújtó műsorok, zenei élmények tegyék emlékezetessé.

Április 1-jén este 19.30 órától a hotel Old Captain éttermében elfogyasztott vacsora után a Club Tihany**** területén lévő Beach Grill épületében folytatjuk a DUMA-Est programunkat. A Stand up Commedy műfajt kedvelőket 21.00 órai kezdettel várjuk az előadásra, majd azt követően táncparkettre hívjuk lazulni vágyó vendégeinket. Az igazi retro hangulatról pedig az éjszakai bár különleges műsora gondoskodik.

Április 2-án a Club Tihany**** területén lévő Wimbledon csarnokot alakítják át különleges „öltözetbe” és 20.00 órától gálavacsorával, különleges programokkal, kóstolókkal és zenés-táncos mulatsággal várjuk vendégeinket.

Társasági programjaink tartalmazzák a vacsorát, a műsort, a korlátozott italfogyasztást (idő- és italkínálat korlátozás!) és a transzfert a szállodák és a program helyszíne között. Azoknak a vendégeinknek, akik az esti társasági programokon nem kívánnak részt venni, lehetőségük van a szállodájukban büfévacsora elfogyasztására, melyet a jelentkezési lapon kérünk megjelölni. Hotel Tihany Átrium****, és az Aquilo Hotel Panoráma*** vendégei számára büfévacsorát a Club Tihany**** Old Captain éttermében tudunk biztosítani.

Kiállítás/Jövő Kórháza bemutató

Hagyományos egészségügyi kiállításunkat a Club Tihany**** Wimbledon csarnok mellett, és a szakmai programoknak helyet adó Levendula termekkel szemben elhelyezkedő, nyitott teniszpályákra épített 1500 m2-es fémszerkezetes sátor területén rendezzük be. A kiállítás középpontjában fog elhelyezkedni a 2019-ben elindított Jövő Kórháza bemutató. A kör alakú bemutató tér középső magjában a központi műtő kap helyet, külső körcikkelyeiben pedig a kórházi ellátási egységek. A magas szintű technológiai újdonságokat, a mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközöket, szolgáltatásokat az elképzelt jövőbeni működésnek megfelelően berendezett tér már a látványával is vonzza a látogatókat, az oda szervezett interaktív programokkal pedig bizonyára elnyeri a résztvevők tetszését. A hagyományos kiállítói standok mintegy körbe ölelik a Jövő Kórháza bemutató teret. Így minden kiállító egy helyszínen tartózkodhat, a konferencia termekből (mind a Levendula, mind a Wimbledon csarnokból) pedig közvetlen átjárás biztosított a kiállítói térbe. A kiállítói sátor nyitva tartása naponta 09.00 órától délután 18.00 óráig, a záró napon 13.00 óráig.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Jelentkezés

A jelentkezési határidő: 2020. március 6., befizetési határidő: a díjbekérőn megjelölt fizetési határidő, de legkésőbb 2020. március 20. A jelentkezési határidőn túl érkezett igények biztosítását csak a szabad kapacitások függvényében van módunk teljesíteni.

Regisztráció

A Magyar Kórházszövetség kongresszusi honlapján (www.mkszkongresszus.hu) online módon, postai úton (1113 Budapest, Ibrahim u. 19.), vagy e-mail-en (mksz@invitel.hu, korhazszovetseg@invitel.hu) visszaküldött, jelentkezési lapjának megfelelően regisztráljuk Önt. Ezután küldjük a regisztrációs számát is tartalmazó „Megrendelés visszaigazolás, előlegbekérő” levelünket, mely alapján kérjük az összeg átutalását. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy regisztrációja a banki jóváírás után érvényes, határidőn túli kiegyenlítés esetén a szervezőknek jogában áll az Ön által igényelt szolgáltatásokat törölni, ill. más jelentkezőnek kiadni.

Tájékoztatjuk résztvevőinket, hogy környezetünk kímélése érdekében igyekszünk minden adminisztrációt digitális formában megoldani, ezért kérjük résztvevőinket, hogy jelentkezési lapjuk kitöltésénél részesítsék előnyben az online formátumú adatlapot. Nyomtatott formátumú dokumentumokat csak azoknak küldünk, akik a jelentkezési lap megfelelő rovatában ezt külön jelzik!!!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kongresszuson, a kiállításon és a társasági programokon való részvétel, ill. az étkezések igénybevétele kizárólag a regisztrációs kártyákhoz tartozó jogosultság ellenőrzése után lehetséges. A regisztrációs kártya névre szóló, más személy részére át nem ruházható!

Számlázási és fizetési feltételek

A feldolgozást, és esetleges egyeztetéseket követően „Megrendelés visszaigazolás, díjbekérő” levélben tájékoztatjuk a jelentkezőket a számukra lefoglalt szolgáltatásokról, annak végleges díjáról (azaz az átutalandó összegről), és a regisztrációs sorszámról. Fizetési határidő a visszaigazolás keltétől számított 10 munkanap. Nyomatékosan kérjük, hogy az átutalásnál a regisztrációs számra hivatkozni szíveskedjenek.  

Az adótörvények értelmében az átutalt összegről előlegszámlát állítunk ki a banki átutalás napjával megegyező teljesítési idővel, melyet megküldünk a résztvevőknek. Az előlegszámla újabb pénzügyi teljesítést nem igényel. A rendezvény lebonyolítását követően minden résztvevőnek elkészítjük és küldjük a végszámlát, amely pénzügyi teljesítést csak abban az esetben igényel, ha a megrendelt és a ténylegesen igénybevett szolgáltatás között eltérés adódik.

Szállás

A szálláshelyek elosztása – az igények és a szállodai kapacitások figyelembevételével – a jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében történik, a banki jóváírás függvényében. Az előnyben részesített és visszaigazolt szállástípust a visszaigazolás keltétől számított 10 napig tartjuk. Kétágyas elhelyezésnél kérjük szobatársának megnevezését. Amennyiben ezt nem teszi meg a díjbekérőn automatikusan az egyágyas szobaár kerül rögzítésre. Kétágyas elhelyezés igénylése és fizetése esetén nincs lehetőség a szoba egyszemélyes használatára, erre a célra csak az egyágyas elhelyezés vehető igénybe.

Lemondás és módosítás

A jelentkezési lapon megadott igények lemondását kizárólag írásban, a Magyar Kórházszövetség címére eljuttatva tudjuk elfogadni. (Közvetlenül a szállodánál történő lemondást nem tudunk figyelembe venni!)

2020. március 6-ig történő lemondás esetén a befizetett összeg 80%-át utaljuk vissza. 2020. március 6. után érkezett lemondás esetén a befizetett díjakat nem áll módunkban visszafizetni. A jelentkezési lapon leadott igények módosítását szintén csak írásban tudjuk elfogadni. Az ebből adódó díjkülönbözetek kiszámításánál a módosítás feladásának napja a döntő.