Ugrás a tartalomra

Pályázati felhívás a Magyar Kórházszövetség által alapított díjakra

A Magyar Kórházszövetség 2017-ben, a jubileumi rendezvényére készülve alapította és hirdette meg először az alábbi díjak a pályázati lehetőségét. Az első négy kategóriához 2022-ben egy újabb díj alapításáról döntött az elnökség, az elhunyt Dr. Svébis Mihály munkásságának elismerésére.
 

Az elnökség által meghirdetett díjak:
•     Scholtz Kornél Díj
•     Varga Ferenc Díj
•     Jósa István Kórházszervezési Innovációs Díj
•     Szent Piroska Ápolásszervezési Díj
•     Svébis Mihály Díj

A díjak statútumai a következők:

Scholtz Kornél Díj 
Magyar Kórházszövetség életműdíja a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének 
Díj: keretbe foglalt oklevél és emlékplakett.
Évente 1, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért. 
A díj odaítéléséről a kórházszövetség elnöksége dönt a tagkórházak életművet bemutató írásbeli felterjesztése alapján. 

Varga Ferenc Díj 
Magyar Kórházszövetség életműdíja a Magyar Kórházszövetség ügyeiben kiemelkedő munkát végző személyiségének 
Díj: keretbe foglalt oklevél és emlékplakett. 
Évente 1 személy kaphatja. A kórházszövetségi elnöki tisztségétől mandátuma lejártával visszavonuló korábbi elnök a mandátum lejártát követő évben, vagy a Kórházszövetség ügyeiért kiemelkedő munkát végzett személy részesíthető a díjban.
A díj odaítéléséről a Kórházszövetség elnöke és alelnökei döntenek a tagkórházak vagy az elnökségi tagok írásbeli felterjesztése alapján. 

Jósa István Kórházszervezési Innovációs Díj
Magyar Kórházszövetség pályázattal elnyerhető kórházi díja a Magyar Kórházszövetség kiemelkedő innovációt bemutató tagkórházának.
Díj: keretbe foglalt oklevél, valamint a díjban részesülő kórház főigazgatója által kijelölt 5 munkatársa részére az ingyenes kongresszusi ellátás és részvétel biztosítása az MKSZ következő évi konferenciáján.
Évente 1 kórház kaphatja pályázatának pozitív elbírálása után.
Pályázati feltételek: 
•    az előző évben megvalósított szakmai vagy szervezési innováció részletes bemutatása
•    a kórházi működtetésben számszerűen bemutatott hatékonyságot, eredményességet vagy beteghozzáférést javító innováció
Döntést hozó testület: a Kórházszövetség által kijelölt bíráló bizottság 

Szent Piroska Ápolásszervezési Díj
Magyar Kórházszövetség pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő, újító ápolásszervezői tevékenységet bemutató tagkórházának.
Díj: keretbe foglalt oklevél, valamint a díjban részesülő kórház főigazgatója és ápolási igazgatója által közösen kijelölt 5 munkatársa részére az ingyenes kongresszusi ellátás és részvétel biztosítása az MKSZ következő évi konferenciáján
Évente 1 kórház kaphatja pályázatának pozitív elbírálása után.
Pályázati feltételek: 
•    az előző évben megvalósított szakmai vagy szervezési innováció az ápolás területén
•    az ápolók életpályáját, munkakörülményeit, munkáját pozitívan befolyásoló intézkedések bemutatása, az eredmények számszerű értékelése 
Döntést hozó testület: a Kórházszövetség által kijelölt bíráló bizottság.

Svébis Mihály Díj
Célja: Magyar Kórházszövetség életműdíja, amellyel a magyar egészségügy kiemelkedő, iskolateremtő szakmai vezető személyiségét kívánja kitüntetni.
Díj: keretbe foglalt oklevél és egy emlékplakett
Rendszeressége: évente 1 alkalom
Pályázati feltételek: 
Szakmai iskolateremtő életművéért kaphatja a szakmai innovációban, szakmapolitikai szervezésben, szakmai közösségteremtésben, tudományos aktivitásban, oktatásban és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő vezető személyiség. A pályázat az életút bemutatása mellett tartalmazza a kitüntetésre javasolt személy egészségügyi munkásságának részletezését.
Értékelés: A díj odaítéléséről a Magyar Kórházszövetség Elnöksége dönt a tagkórházak életművet bemutató írásbeli felterjesztése alapján. 

 

Kihirdetése és díjátadó: A díjakat a Magyar Kórházszövetség 2023. évi konferenciáján a kongresszusi napirendben előzetesen rögzített időben adjuk át.
 

Benyújtási mód: Meghirdetés után a kijelölt határidőig emailen (mksz@korhazszovetseg.hu) és postán (Magyar Kórházszövetség, 1113 Budapest, Ibrahim utca 19.).

Benyújtási határidő: 2023. február 17.