Ugrás a tartalomra

Magyar Kórházszövetség Őszi Szakmai Napok - 2019

Üdvözöljük a Magyar Kórházszövetség Őszi Szakmai Napok regisztrációs aloldalán!

 

Nagy örömmel tölt el, hogy tisztán érzékelhető: valami megmozdult a kórházak és a magyar egészségügy körül. Felvetéseinkre és egyeztDr. Ficzere Andrea, Elnök fotójaetési felhívásainkra a kórházak és a politikai döntéshozók oldaláról is fogadókészséget érzékelünk, így egyre inkább bízunk abban, hogy érdekképviseleti munkánk eredményeként párbeszéd és a konszenzus lesz a fő motívum a jövőben.

A Magyar Kórházszövetség hagyományosan tavasszal rendezi meg éves kongresszusát, ahol a szakma neves képviselői osztják meg egymással gondolataikat, teszik fel aktuális kérdéseket, illetve engednek bepillantást legjobb gyakorlataikba. Az egyre nagyobb számban megjelenő beszállítók pedig legújabb fejlesztéseiket és újdonságaikat ismertetik meg a kongresszus résztvevőivel. Az elmúlt években mindig azt éreztük, nem tudtunk minden témát megfelelően körbejárni, nem volt elég idő az aktualitások boncolgatására. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a tavaszi „nagy” kongresszus mellett hagyományteremtő jelleggel elindítjuk az őszi szakmai napokat, amelynek célja a mindenkori legégetőbb probléma felvetése, valamint az arra adható megoldási javaslatok keresése.

Az idei őszi szakmai napok témájául a kórházakat leginkább érintő problémát, a HR helyzetet választottuk. Közös gondolkozással igyekszünk megoldást találni arra, hogyan tudunk élhetőbb környezetet és ígéretesebb jövőt teremteni a minden nehézség ellenére hűséges kollégáinknak, illetve hogyan tudjuk az ágazatot vonzóvá tenni a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. A rendezvény során különösen fontosnak tartjuk az interaktivitást, így terveink szerint a hagyományos előadásokon túl a hangsúlyt a mozgalmasnak, színesnek tervezett megoldáskereső kerekasztalokra és a hallgatósággal közösen megírandó javaslatokra helyeznénk.

Szeretnénk, ha hiteles emberek hiteles kérdései és javaslatai adnák meg mindannyiunk számára azt a vezérfonalat, amelynek felgombolyításával végül elérhetjük a célunkat, azaz rövid időn belül megfelelő feltételek mellett, kellő számú, elhivatott, lelkes dolgozóval gyógyíthatjuk betegeinket.

Jelenlétére és aktív részvételére számítva,
üdvözlettel:

Dr. Ficzere Andrea

a Magyar Kórházszövetség elnöke