Ugrás a tartalomra

A Magyar Kórházszövetség 2018 évi tavaszi Kongresszusa

A rendezvény lezárult! Az eseményről képeket az oldalmenüben található menüpontokra kattintva talál!

Elnöki köszöntő

Ismét magunk mögött hagytunk három évet, a Magyar Kórházszövetség tisztújító közgyűlése új Elnököt, Elnökséget és Felügyelő Bizottságot választ. Szinte szempillantás alatt telt el ez az időszak, amely egyáltalán nem volt számunkra megpróbáltatásoktól mentes, de nem is ért véget eredménytelenül: a Magyar Kórházszövetség megőrizte értékeit, az Elnökség mindig nyíltan és őszintén beszélt az egészségügyi ellátórendszer kihívásairól, ha kellett konstruktív párbeszédet kezdeményezett, kiállt tagkórházainak dolgozóiért, ha pedig szükséges volt, kompromisszumos javaslatot fogalmazott meg egy-egy tervezett kormányzati átalakítás jobbítása érdekében. Egy biztos: akármilyen ügyben álltunk ki, mindig a partnerségre, az együttműködésre és a megállapodásra törekvés vezérelt bennünket.

Szolidaritás, esélyegyenlőség, hagyományaink tisztelete – tradicionális alapértékeink világosak, miközben keressük a kapcsolódási pontokat az új orvosi innovációk, technológiák, infrastruktúra- és eszközfejlesztések irányába is. Az út nem könnyű; a mindennapi munkavégzés közben tapasztalt szakmai nehézségek viszont mindinkább inspirálják a Szövetséget egy olyan egészségügyi ellátórendszer kialakítására, amelyben az orvosok és egészségügyben dolgozók, valamint a betegek is jól érzik magukat – kompromisszumok nélkül.

Ehhez a munkához kívánok kitartást, további sikerekben gazdag éveket a 2019. április 10-12. között tartandó egri kongresszusunkon, szám szerint a XXXI. rendezvényünkön megválasztandó új vezetésnek, egyúttal megköszönöm az Elnökség eddigi kiváló szakmai tevékenységét és rendíthetetlen támogatását. A „stafétabot” átadásával folytatódnak tagkórházainkkal, a kormányzattal és más egészségszakmai szervezettel az egyeztetések, amelyek reményeim szerint minden érintett számára gyümölcsözőek lesznek majd.

Dr. Svébis Mihály