Ugrás a tartalomra

Magyar Kórházszövetség 2020 évi tavaszi kongresszusa - Díjak

DÍJAK

2018-ban indítottuk el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen a Családbarát Osztály és Családbarát Kórház pályázatokat. 2019. november 15-16-án megtartott Őszi Szakmai Napok konferenciánkon kerültek meghirdetésre a 2020. évi pályázati kiírások, melyeknek eredményhirdetése szintén XXXII. Kongresszusunkon történik.

Rendezvényünk záró programpontjaként, a szakmapolitikai fórumon kerül sor a Magyar Kórházszövetség által alapított alábbi díjak átadására.

A Magyar Kórházszövetség 2010-ben megalapította a Dr. Ajkay Zoltán emlékdíjat. A díj egy Dr. Ajkay Zoltán arcképét ábrázoló emléklapból és 50.000 Ft pénzjutalomból áll. A díj minden alkalommal a Magyar Kórházszövetség éves kongresszusán kerül átadásra. Az elismerést az kapja, aki az Elnökség által külön erre a célra, esetenként létrehozott Szakmai Bíráló Bizottság véleménye alapján a legszínvonalasabb előadást tartja a kongresszuson. A díj odaítélésénél az ún. szponzori előadásokat nem lehet figyelembe venni.

A Magyar Kórházszövetség Elnöksége 2017. októberében döntött az alábbi díjak alapításáról. A díjakkal kapcsolatban részletesebben külön tájékoztatja az Elnökség a tagkórházakat. A díjak átadására ünnepélyes keretek között a kongresszuson, április 3-án a szakmapolitikai fórumon belül kerül sor.

Díjak:

  • Dr. Ajkay Zoltán emlékdíj: A kongresszuson a legjobb előadónak járó díj.
  • Scholtz Kornél díj: A Magyar Kórházszövetség életműdíja a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének.
  • Varga Ferenc díj: A Magyar Kórházszövetség életműdíja a Magyar Kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségének.
  • Jósa István kórházszervezési innovációs díj: A Magyar Kórházszövetség pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő innovációt bemutató kórháznak.
  • Szent Piroska ápolásszervezési díj: A Magyar Kórházszövetség pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő újító ápolásszervezői munkát bemutató kórháznak.