Ugrás a tartalomra

Köszöntő

Üdvözöljük a Magyar Kórházszövetség kongresszusi weboldalán

A Magyar Kórházszövetség 1931-ben alakult független, politikamentes, önkéntes társuláson alapuló, a kórházak érdekvédelmi képviseletét ellátó társadalmi szervezet. Jelenleg 107 tagintézménye mellett pártoló tagok segítik a munkáját. Alapszabályát tekintve céljai felölelik az egészségüggyel kapcsolatos legfontosabb tevékenységeket, mely a döntéshozók és a végrehajtók közötti egyensúly megteremtésére és ezzel egyidőben az ország egészségügyi helyzetének jobbítására, fejlesztésére irányulnak. Véleményezi a különböző egészségügyi tárgyú jogszabály tervezeteket, intézményei körében szakmai indíttatású felméréseket végez, melyeknek feldolgozott adatait értékelve egyrészt a döntéshozók és finanszírozók számára szolgál meghatározó alapmutatókkal, másrészt a médiákon keresztül a lakosságot kívánja megfelelően tájékoztatni az egészségügy jelen helyzetéről. Különböző egészségügyi fórumokon, rendezvényeken szerepel, ill. szervez olyan összejöveteleket (konferenciák, kongresszusok), amelyeken az egészségügy aktuális problémáival és pozitív-negatív változásaival foglalkozik. Rendezvényein lehetőséget teremt az egészségügy összes szereplőinek a találkozásra, valamint az egészségügyben szolgáltató, forgalmazó, stb. cégek tevékenységének ismertetésére, bemutatkozására. Részt vesz különböző nemzetközi programok munkáiban, amelyek segítik a hazai egészségügyi szakemberek továbbképzését, szakmai és gyakorlati tapasztalatainak szélesítését, ill. lehetővé teszik a külföldi szakemberek számára hazánk egészségügyi helyzetének megismerését.

A szervezet operatív tevékenységét a választott tisztségviselőkből álló testület, az elnökség látja el. A 14 tagú testületben az elnök mellett két elnökhelyettes, valamint egy volt elnökhelyettes, havi rendszerességű ülések és intenzív telefonos-emailes kapcsolattartás formájában látja el munkáját. A szervezet működését alapvetően meghatározó, befolyásoló döntések meghozatalára a Közgyűlés, mint legfelsőbb testület, jogosult. Az évente összehívott közgyűlést a szervezet immár XXXII. éve köti össze három napos szakmai kongresszussal és egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi kiállítással. A rendezvény volumenében, minőségében az egészségügyi ágazat egyik legrangosabb eseményévé vált. A kongresszuson a kórházi menedzsment mellett önálló szakrendelők, háziorvosi rendelők, irányító hatóságok, fenntartói-döntéshozói vezetők, képviselők, valamint a beszállító/szolgáltatói cégek ügyvezetői, tulajdonosai vesznek részt.

2019. évtől a tavaszi nagy kongresszus mellett hagyományteremtő céllal, minden év őszén kerül megrendezésre a tematikus szakmai programra koncentráló konferencia, valamint egynapos workshopok keretében az akut problémát egy közös gondolkodás formájában igyekszik felvállalni, megoldást keresni. Szintén 2019. évtől indult a hagyományos egészségügyi kiállítás mellett a „Jövő Kórháza” bemutató, amely az egészségügyi szakemberek számára valósághűen, innovatív megoldásokat, berendezéseket, eszközöket felhasználva kívánja bemutatni az elképzelt jövőbeni kórházi működést.

Bízunk abban, hogy a különböző hosszúságú, struktúrájú rendezvényeink minden érdeklődő partnerünk/résztvevőnk számára tartalmas, hasznos és szórakoztató programokat kínál!

Várjuk szeretettel rendezvényeinken!