Ugrás a tartalomra

A Magyar Kórházszövetség XXXV. Kongresszusa

Velkey György János

Találkozzunk!

A koronavírus járványban fájdalmasan éltük meg a személyes beszélgetések hiányát, de azért el is kényelmesedtünk, és hozzászoktunk a „bekuckózott” helyünkről félig-meddig követett videokonferenciákhoz. Most energiaválság és egekbe szökő infláció riaszt el bennünket az élményektől, a találkozásoktól. Ne engedjük! Találkozzunk, mert fontos!

Ahhoz a munkához, amit túlterhelten, feszültségek között, sokszor kilátástalan helyzetekben végzünk, inspiráció, élmények kellenek! A monitor, akármit is látunk rajta, szegényes információt ad! Annak érdekében, hogy értsük, érezzük a számunkra fontos embereket, kezet kell velük fogni, látni, hallani kell egymás arcát, hangját, jó figyelni az apró rezdülésekre, árnyalatokra is. Az ilyen „apróságok” nélkül nem ugyanaz az értékük a szakmai információknak és az üzleti megbeszéléseknek sem. Új barátságok, szakmai partneri kapcsolatokból kinövő kölcsönös segítségnyújtás sem születnek emailüzenetekre alapozva, vagy pötyögés, olvasás mellett végigült videokonferenciákon.

A Magyar Kórházszöveteség konferenciája a legjobb alkalom a találkozásra, mert ez az év legnagyobb magyar egészségügyi jamboree-ja, ahol a kórházak, az orvoslás és ápolás, a gazdálkodás, a beszállítók és az ágazat vezetői együtt vannak. Itt jó tematikus előadásokat és beszélgetéseket lehet hallgatni, azokba bekapcsolódni, és szünetekben, wellnessben, vacsoránál, táncparketten vagy séta közben beszélgetni, beszélgetni, beszélgetni…, sokakkal valóságosan „színesen és szagosan” TALÁLKOZNI

Velkey György János