Ugrás a tartalomra

Hasznos tanácsok és gyakran ismételt kérdések előadók számára - XXXVI. Kongresszus

Gyakran ismételt kérdések

  • Javasoljuk, hogy a prezentációját már a rendezvényt megelőző napokban küldje el a Magyar Kórházszövetség titkárságára az mksz@korhazszovetseg.hu címre. Ez jelentősen lerövidíti a saját feladatait a rendezvényen, valamint megkönnyíti mind a szervezők, mind a technikusok ezzel kapcsolatos munkáját.
  • Amennyiben prezentációját csak a rendezvényt megelőző napon, vagy órákban tudja véglegesíteni, vagy a készen már elküldött előadás anyagán módosítania kellett, úgy a rendezvény helyszínén az egy erre kijelölt személynél, egy „slide check” asztalnál tudja majd feltölteni. A slide check asztal helyét a szervezők a kongresszus honlapján (mkszkongresszus.hu), a kongresszusi applikációban (MKSZ2024) és a helyszínen több ponton kihelyezett kommunikációs monitorokon is megjelenítik, valamint az MKSZ regisztrációs standon is tájékoztatást kaphat ennek helyéről.
  • Amennyiben időszűkében a fentiek nem lehetségesek, vagy egyéb technikai okok miatt nem megvalósítható, úgy az előadására kijelölt teremben a hangtechnikus kollégáknál is feltölthető. Kérjük, hogy előadása előtt legalább fél órával, ugyanitt ellenőrizze a prezentáció meglétét! 
  • Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadásának helyszíni feltöltését kizárólag a technikusi, vagy az arra kijelölt szervező munkatárs végezheti el, hiszen minden kihelyezett eszközért, és a rendezvény lebonyolításáért ők vállalják a felelősséget! Megértését köszönjük!
Kérjük, a helyszínre az előadására kijelölt plenáris/szekció ülés megkezdése előtt legalább 10 perccel érkezzen, kellő időt hagyva mind Önnek, mind a technikusoknak, hogy előadása meglétét, annak precíz elindulását ellenőrizni tudják. Ha bármilyen különleges igénye van az előadással kapcsolatban, jelezze a technikusok felé!
A prezentációját kérjük, 16:9-es (szélesvásznú) felbontásban, illetve PowerPoint (.ppt) fájlformátumban készítse el.
Természetesen nem, kizárólag az Ön személyes kérése esetén. 
A prezentációkat a konferenciát követő napokban,  az Ön beleegyezése esetén tesszük elérhetővé a rendezvényen résztvevők számára.
Prezentációját a pulpituson elhelyezett Logitech léptetővel tudja léptetni előre és hátra. A léptető lézer mutatóként (pointer) is használható.
Igen, prezentációjába beágyazhat hangot és videót. Ezeket Ön tudja elindítani a pointer segítségével.
Igen, előadását a pulpitusba beépített kontrollmonitoron keresztül láthatja, mely ugyanazt mutatja, amit a kivetítőn lát a közönség. (Nem az előadói nézetet!)
A pulpitusban 2 db beépített pulpitusmikrofon lesz, melyet a technikusok a pulpitushoz lépéskor automatikusan bekapcsolnak. Amennyiben Ön nem szeretne a pulpitus mögött állva előadni, úgy kézi mikrofon is rendelkezésre áll, melyet a hangtechnikusoknál tud átvenni.
A technikus kollegák a bemutató elkezdésekor az Önnek megszabott időkeretet egy visszaszámláló segítségével elindítják, melyet figyelemmel tud követni a színpad előtt elhelyezett monitoron. Ezt csak Ön, és az üléselnökök látják. Az utolsó 1 percben a számlálón a számok pirosan fognak villogni. Kérjük, tisztelje meg a többi előadót azzal, hogy nem lépi át az időkeretet!
Igen, melyet jóváhagyása esetén a konferencia után a Magyar Kórházszövetség youtube-csatornáján közzéteszünk. A rendezvény ideje alatt a helyszínen kihelyezett monitorokon, és az online résztvevők számára az előadásokat élőben közvetítjük.

Hasznos tanácsok, információk:

  • Kérjük, NE álljon közvetlenül a hangfalak elé!
  • A legoptimálisabb hanghatás érdekében a mikrofont ajánlott a szájtól 5-10 cm-re tartani.
  • Kérjük, a kézi mikrofonon lévő gombokat előadása közben NE nyomkodja, hiszen így a mikrofont ki- be kapcsolgatva előadása hallhatóságát veszélyezteti!
  • A mikrofon lenémítását a teremben ülő technikus végzi.
  • Kérjük, a kihelyezett technikai eszközöket NE rongálja, mert az azokban okozott károkért az anyagi felelősség Önt terheli!